La Casa de Caritat és una obra escrita per Carles Enrech Molina i publicada per la editorial Dip. de Barcelona. Aquest llibre, en la seva edició en català, descriu l’organització i reconstrueix la vida durant els darrers dos segles d’aquesta institució ubicada al barri del Raval barceloní.
El llibre explora les argumentacions i les retòriques sobre la pobresa i el servei assistencial al segle XIX, així com les diferents propostes arquitectòniques que van intentar adaptar-se a les noves polítiques socials i a les necessitats dels acollits.
Relata el moment de canvi de paràmetres en quant a la voluntat de modernització de la política assistencial i de beneficència que va suposar la Mancomunitat de Catalunya, els anys republicans i l’ensulsiada que va representar la derrota davant Franco.
Finalment, el llibre aborda el trasllat a la Vall d’Hebron com a sortida a una Casa de Caritat cada cop més envellida i obsoleta.
Amb una prosa detallada i una investigació exhaustiva, Carles Enrech Molina captiva als lectors amb aquesta obra que ens permet entendre la història i l’evolució d’una institució tan important com la Casa de Caritat.